srijeda, 30. studenoga 2016.

SEDAM REČENICA KOJE SVEKRVE NIKADA NE SMIJU REĆI SNAHAMA!

thumb460_88656_obitelj-sin-svekrva-snaha_01

Odnos svekrve i snahe često je kompliciran sam po sebi, a dodatno ga mogu zakomplicirati neosjetljivi komentari svekrve.

1. `Sin mi izgleda mršavo i nezdravo, hraniš li ga uopće?`
Podbadanja vezana uz kulinarske vještine česta su pojava u odnosi svekrve i snahe, čak i kada snaga kuha odlično. Čak i da nije tako, svekrve zaboravljaju da su njihovi sinovi odrasli ljudi koji bi se i sami trebali znati nahraniti.

2. `Ja to nikada ne bih dopustila svom djetetu. `
“Spominjanje bivših djevojki u ovakvoj vrsti pozitivnog konteksta, čak i ako je potpuno bezazleno, u snahi može stvoriti osjećaj manje vrijednosti. “
Odgoj unuka također zna biti meta rasprava. Naravno da je po tom pitanju dobro saslušati mišljenje drugih ljudi, uključujući i svekrvino, ali odgoj djeteta na kraju je ipak u rukama roditelja i oni donose odluke o tome što će dopustiti svojoj djeci.

3. `Vidjela sam jučer njegovu bivšu curu, ona je baš bila dobra.`
Spominjanje bivših djevojki u ovakvoj vrsti pozitivnog konteksta, čak i ako je potpuno bezazleno, u snahama može stvoriti osjećaj manje vrijednosti. Pomisao da svekrva uistinu vjeruje da nije dovoljno dobra za njezinog sina ni jednoj snasi nije ugodna.

4. `Zapustila si se.`
Svima se dogodi loša frizura, izrast koji treba obojiti, koji kilogram viška ili podočnjaci. Svi smo svjesni svog izgleda, ali to ne znači da želimo svaki dan slušati o svojim `nedostacima`. Takvi komentari ponekad nisu izrečeni iz zlobe ili s lošim namjerama, ali tako zvuče i zato ih je bolje izbjegavati. Sve se može reći na drugačiji način: `Zašto se malo ne odmoriš? Djeluješ umorno. Ja ću pripaziti na dijete.`

5. `Moj sin voli…`
Kavu s dva šećera, odrezak pečen `medium rare`, omekšivač za rublje s mirisom planinskog cvijeća etc. Da, svekrva zna što njezin sin voli, ali ponekad zaboravlja da je uz svoju suprugu zavolio i puno drugih tj. novih stvari u koje možda nije upućena.

6. `Tebi je lako, u moje vrijeme…`
Nije tajna da starije generacije svekrvi često mladim snahama spočitavaju upotrebu kućanskih aparata poput perilice za suđe ili rublje uz komentar da se u njihovo vrijeme sve pralo ručno. Svako vrijeme nosi svoje teškoće, probleme, nedaće i nitko ne bi trebao donositi sud o tome koliko je vama lako ili teško pa tako ni svekrva.

7. `Ma on je nesposoban.`
Iako se je u narodu uvriježeno mišljenje kako svekrve rijetko kritiziraju svoje sinove, to ipak nije istina. Bezrazložne kritike koje nemaju temelja u snahama će stvoriti otpor jer će dobiti potrebu da brani muškarca kojeg je odabrala za svog partnera. Konstruktivne kritike svekrve bi trebale dati direktno svom sinu, a ne njegovoj supruzi.

Izvor: hayat.ba/ekskluziva.ba

Nema komentara:

Objavi komentar