utorak, 29. studenoga 2016.
BEZ JAJA, MLEKA I PUTERA I PRLJAVIH SUDOVA: OVOJ ČOKOLADNOJ BOMBI NIKO NIJE ODOLEO
Sastojci
– 1 ½ šolja brašna
– Prstohvat soli
– 1 kašičica sode bikarbone
– 3 kašike kakao praha
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica sirćeta
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 5 kašika ulja
– 1 šolja vode
– Preliv od čokolade
Priprema:
Uzmite pleh u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmešajte i napravite tri udubljenja. U jedno sipajte sirće, u drugo vodu, a u treće ulje. Polako izmešajte viljuškom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim frostingom po želji.
Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ukoliko imate neko pakovanje u zamrzivaču, iskoristite ga na ovaj način.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar