nedjelja, 27. studenoga 2016.
MONTE TORTA: ČOKOLADNA POSLASTICA ZA KOJU VAM NE TREBA PEĆNICA!
SASTOJCI
Keksi Petit Beurre
Malo ruma
krema 1
l mlijeka
100 g škrobnog brašna
100 g šećera, 1 vanilin šećer
125 g maslaca
krema 2
500 ml slatkog vrhnja za šlag,
200 g čokolade
PRIRPEMA
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keks.
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar