srijeda, 30. studenoga 2016.

JEDAN PRONALAZAK OD KOGA SE TESKO ODVAJAM, DAVNO NISAM NEŠTO OVAKO DOBRO PROBALA, GOTOVO ZA POLA SATA ..




Sastojci:
za koru:
5 belanaca
5kasika secera
5kasika brasna
1/2kasikice sode bikarbone
1kasika kakaa u prahu Dolcela
za preivanje kore
2dl mleka
1 kesica kapucina sa cokoladom
za fil:
500ml mleka
5 zumanaca
7kasika secera
4kesice kapucina od cokolade ili vanile
1 Pudinga vanilin Dolcela
1 zelatin 10g kesica
5kasika vode za zelatin
500ml slake pavlake
kakao za posipanje po kolacu

Priprema:
1. Za koru:
Potreban vam je kalup  velicine 30cm x 20 cm cetvrtast dubok.
Umutite belanca sa secerom.
U posebnu posudu dodajte brasno,sodu bikarbonu i kakao ,promesajte i dodajte umucenim belancima,lagano sve sjedinite silikonskom spatulom.
Na dno kalupa stavite pek papir izlijte masu,poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta,dok fino ne porumeni.
Kada je kora gotova,prevrnite na zicu .
Mleko pomesajte sa kapucinom i odma zalijte koru.
2. Za fil:
Stavite u serpu 400ml mleka sa secerom da prokuva.
Umutite zumanca,dodajte ostatak mleka,kapucino izrucite iz kesica i puding,sve sjedinite pa dodajte mleku i skuvajte gusti fil.
Zelatin pomesajte sa vodom pa kad nabubri dodajte gotovom vrucem filu i promesajte,ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi.
3. Kada se fil ohladio,umutite slatku pavlaku,dodajte joj fil i mutite na srednjoj brzini da se lepo sjedini i ujednaci.
Koru stavite u kalup,preko sipajte fil i poravnajte,stavite u zamrzivac na hladjenje 2 sata,posle skinite obruc i stavite u frizider a odgore pospite kakaom i secite na kocke.
4. i malo na viljusku
Posluživanje
Ako nemate cetvrtasti kalup sa koga mozete skinuti obruc,moze vam posluziti i duboka djuvec tepsija,nju biste morali obloziti najlon kesom pa onda sipate fil pa odgore kora,stavite u zamrzivac pa kad se stegne prevrnete na tacnu i odgore kakao(moze i tako)

Nema komentara:

Objavi komentar