utorak, 29. studenoga 2016.
NAPRAVITE HRSKAVE PILEĆE KUGLICE
Sastojci:
500 g belog pilećeg mesa bez kostiju
10 kašika prezli (možete iskoristiti svoj stari hleb)
5 kašika parmezana
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica aleve paprike
malo ruzmarina
malo suvog bosiljka
malo origana
so
biber
Priprema:
Iseckajte meso na sitne komadiće, stavite ga u činiju i pomešajte sa uljem. U drugoj činiji pomešajte suve začine, prezle i parmezan. Sipajte piletinu u mešavinu začina i dobro promešajte.
Stavite piletinu u pleh na koji ste prethodno postavili pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko sedam minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.
Vaši pileći zalogačići su gotovi.
Služite ih uz sezonsku salatu i svoj omiljeni sos ili uz kečap i majonez.
Ekstra savet: Ukoliko želite manje zdravu varijantu, meso pre pečenja uvaljajte u izmrvljeni čips i tako pecite.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar