utorak, 28. veljače 2017.

TAMNI RAFAELO.




Kokos i cokolada, zaljubljeni par ♥ Sljubljeni u lepršave kocke, sa aromaticnim preljevom, kocke tamne, od crne tame!!..A zasto bas taki naziv, hm, "ne znam"!! Jednostavno svidio mi se…
Ovu crno-bjelu damu, poklanjam svima vama s ljubavlju!!!♥ ♥ ♥ ♥

Sastojci
3 jaja
6 kasika secera
9 kasika mlijeka
9 kasika ulja
9 kasika brasna
3 kasike kakao
1 praska za pecivo
1 vanilin secer
Rumasti zaljev:
· 2 kasike secera
· 100 ml mlijeka
· 4 kasike ruma
i još*:
· 400 ml slatke pavlake
· 3 kasike marmelade od marelice nekad pravim i bez njega
· 100 g kokosa
· 100 g cokolade za kuhanje

Priprema
Kora: U sud polupamo jaja, dodamo 6 kasika secera.
Dodamo vanilin secer i izmutimo mikserom.
Zatim dodamo mlijeko, ulje, brasno, pras.za pecivo, kakao.
Mjesamo varjacom dok se sve fino ne sastavi.
Tjesto prerucimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom.
Pecemo 25 min.na 180.C Velicina tepsije 26×20
Mikserom mutimo slatku pavlaku u cvrst slag ali nikako da je previše ulupan.Po zelji dodati secera(staub),malo vanilije arome, kap dvije
Dodamo cokoladu isecenu na komadice, kokosovo brasno i promjesamo.
Rumasti zaljev: U sud stavimo mlijeko, rum, secer
Mjesamo na sporetu tek toliko dok se secer ne rastopi.
Ispecenu koru izvadimo iz
tepsije, odstranimo papir.
Poprskamo aromaticnim zaljevom, i premažemo marmeladom.
Nanesemo preko marmelade, tuceno vrhnje sa cokol. i kokosom.
Kolac ukrasimo cokoladom i kokosom.
Posluživanje
Predlazem da se posluži rashladeno uz kaficu,pa prijatno lijepe moje!
Kasike su uvrh pune
Mjere se mogu uduplati,i raditi u vecem plehu! I Nekad radim bez marmelade. Ako vam nekada ostane bjelanjaka,smiksajte koru od njih a fil ovaj stavite,isto bude super!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar