utorak, 28. veljače 2017.

BRZE SIROMAŠKICE. ZA ČAS POSLA!




Volimmm ove kiflice koje mama sprema svake godine po hiljadu puta od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace :)


Sastojci
300 ml ulja
150 ml vruce vode
1 prasak za pecivo
cca 500 g brasna
Za valjanje:
· cca 200 g secera u prahu
· 1 vanilin secer

Priprema
Ukljucite rernu na 200 stepeni.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite
prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar