subota, 29. listopada 2016.

Krem kolač sa bananama

1375645_630325927134507_3603210705874595220_n

Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode

Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag.

Priprema
1. Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min. Nek vam
tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
2. Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne
zgusne. U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i
narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
3. Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
4. Premažite šlagom i dobro ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar