utorak, 21. ožujka 2017.

Njegovanje kože uz pomoć morske soli




Ponekad za ljepotu nije potrebno puno izdvajati, dovoljno je samo malo mašte, kreativnosti i izgled iz snova već je tu. Jeste li znali da određene namirnice u vašem kućanstvu mogu poslužiti i kao sredstvo za vaš ljepši izgled?

Soda bikarbona i morska sol imaju puno veću važnost nego što ste mislili, a maslinovo ulje postalo je jednako važno za zdravlje i ljepotu.

Ponekad kada dođete kući nakon posla potrebno vam je opuštanje, a kao jedan od načina preporuča se i kupka morskom soli. Ona je zaista ljekovita, a osim što oslobađa od stresa ujedno se pokazala odličnom i kod uklanjanja mrtvih stanica kože te izbjeljivanja zubi. Pored sode bikarbone i morska sol je još jedan način kako vaši zubi mogu biti još bjelji.

Morska sol obiluje korisnim mineralima. U njoj se nalaze kalij, magnezij i natrij. Osim što pomažu ubrzati metabolizam, minerali morske soli čiste kožu, ublažavaju upale i površinske rane, a koža postaje zategnutija.

Barem jednom tjedno morali bi napraviti piling od morske soli, a više od toga se ne preporuča jer bi moglo dovesti do crvenila kože. Izbjegavajte područje oko očiju kako ne bi došlo do upalnog procesa.

Piling uz pomoć kože odličan je način za riješiti problem sa suhom kožom. Ako želite možete sami napraviti domaću kremu uz koju će vaša koža izgledati neodoljivo. Uzmite malo slatkog vrhnja, 1 manju žlicu soli i dobro promiješajte. Nanesite na kožu, a nakon 15 minuta isperite u mlakoj vodi. Piling je dovoljno napraviti dva puta na tjedan.

Morska sol pokazala se kao odlična dobitna kombinacija zajedno s maslinovim uljem. Uzmite 1 manju žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu soli. Promiješajte i stavite na lice. Pričekajte nekoliko minuta i umijte se u mlakoj vodi. Koža na licu bit će sjajnija i ljepša.

Soda bikarbona zajedno sa soli i octom izbjeljuje zube. Pomiješajte 1 manju žlicu soli, sode bikarbone i nekoliko kapi octa. Isperite zube, a postupak ponovite nekoliko puta na mjesec.
Iskoristite čudotvorni učinak morske soli.

Nema komentara:

Objavi komentar