ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

DOBAR SIRUP PROTIV KAŠLJA: Priprema sirupa od kadulje




Ovom prilikom vam predstavljamo recept za sirup od kadulje za koji se zna da je prirodno antiseptičko sredstvo a i dobar sirup kada nastupi kašalj.
Vrijeme potrebno za pripremu sirupa je 25 sati.
Sastojci za pripremu sirupa za 10 osoba: 30 dkg listića kadulje, 2 kg šećera, 2 l vode i 5 dkg limunske kiseline.

Priprema sirupa: Kada berete kadulju birajte zdrave listove, bez grančica i cvjetova. Posložite u express lonac red kadulje a onda po njoj posipajte limunsku kiselini i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke. U drugoj posudi s debljim dnom otopite 30 dkg šećera. Kada se šećer otopi (pretvori u karamel ali ne da potamni) zalijte ga sa 2 litre vode i pomalo kuhajte a potom dodajte ostatak šećera (1,70 kg) i kuhajte 20 min pa onda prelijte sve preko kadulje. Zatvorite express lonac i ostavite 24 sata da odstoji pa drugi dan procijedite i prelijte u bočice.

1 komentar:

  1. Zdravo gospođo i gospodine .
    Dobiti zajam za tri dana. Iskoristite našu brzu kreditnu ponudu i krenite prema njoj i odaberite svoj novi životni projekt. Pomažemo puno ozbiljnih ljudi, iskrenih da ostvare svoje snove iu bilo kojoj teškoći sa stopom od 3% godišnje. Naši transferi su osigurani od banke za osiguranje transakcija. Dakle, ako vam je potrebna financijska pomoć između 5.000 i 10.000.000 eura ili dolara, ne oklijevajte, molimo Vas da nas kontaktirate ne poštom: (georges.matvinc@gmail.com)

    mail: georges.matvinc@gmail.com

    OdgovoriIzbriši