nedjelja, 19. ožujka 2017.

JADRO OBLATNA SA SMOKAVAMA. Nešto jako fino…oblatne sa filom od smokava i filom od margarina…




Nešto jako fino…oblatne sa filom od smokava i filom od margarina…

SASTOJCI
500 gr suvih smokava
200 gr grožđica
400 gr šećera
2 dl vode
250 gr mljevenih oraha
4 lista oblatne
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

PRIPREMA
Suve smokve i grožđice samljeti na mašini za meso.
Šećer i vodu špinovati, pa dodati samljevene smokve i grožđice, miješati da se dobro sjedini. U to dodati mljevene orahe.

Fil podijeliti na dva jednaka dijela. Na list oblatne nanijeti jedan dio fila pa poklopiti sa drugim listom.
Isto uraditi sa preostalim filom i oblatnama.
Oblatne filovati tako da rebrave strane budu vani.

Dobro izraditi margarin sa šećerom u prahu.
Ovim filom premazati jedne
nadjevene oblatne pa poklopiti sa drugim.

POSLUZIVANJE
Na oblatnu staviti nešto teško i ostaviti da se stegne.
Sijeći na štanglice.

Nema komentara:

Objavi komentar