ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

BAJADERA TORTA. OVA JE BEZ KONKURENCIJE NAJBOLJA.







Sastojci:
Kora:
5 belanaca,
10 kašika šećera,
150 g mlevenih oraha,
2 kašike brašna,
Fil sa keksom:
300 g mlevenog keksa,
100 g putera,
100 g čokolade za kuvanje,
1 konzerva ananasa (oko 500 g),
1/2 l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
5 žumanaca, 100 g putera,
5 kašika šećera,

Za ukrašavanje:
1 slatka pavlaka (250 ml)

Priprema:
Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.
Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu. Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.
Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar