petak, 3. ožujka 2017.
Stracciatella torta. Nepečena, lagana i finog ukusa!
Sastojci
Podloga: 450gr mlevene plazme
40gr čokolade u prahu
150gr margarina ili maslaca
120gr mleka
50gr mlevenog lešnika
Fil: 500ml jogurta
500ml slatke pavlake
100gr šećera
20gr želatina+10 kašika vode
20gr vanil šećera
200gr crne čokolade
Ganaš glazura: 200 ml slatke pavlake
200gr čokolade
Priprema
1.
Podloga: Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)
2.
Fil: Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.
Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).
Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge
i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.
3.
Ganaš glazura: Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar