utorak, 21. ožujka 2017.

Neobično sočna i ukusna i majstorstvo moje prijateljice koja mi je dala recept.




Sastojci
Tijesto:
200 gr šećera
100 gr prezle
50 gr kakaa
200 ml ulja
6 jaja
150 gr džema od višanja
Preljev:
50 gr putera
5 kašika šećera
5 kašika vode
2 kašike kakaa
1 kašika ulja

Način pripreme
Odvojite žumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutite u čvrst snijeg a žumanca umutite sa šećerom.
Dodajte prezlu, kakao, ulje i dobro promiješajte.
Umiješajte bjelanca i istresite u namašćen pobrašnjen pleh.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.
Ostavite da se ohladi pa prerežite na pola i premažite džemom.
Šećer, vodu i kako uspite u šerpicu i kuhajte par minuta.
Dodajte puter i ulje pa premažite preko torte.

Nema komentara:

Objavi komentar