utorak, 21. ožujka 2017.
SOČNE HURMAŠICE. KO BI IM ODOLIO! Jednostavne su, tope se u ustima
Jednostavne su, tope se u ustima :)
Sastojci:
– 2 čaše (od 2dcl) ulja
– 1 čaša vode
– 700 gr glatkog brašna
– 1 kesica praška za pecivo
Agda:
– 2 čaše(od 2 dcl) šećera
– 1,5 čaša vode
– 2 kriške limuna
– kesica vanilije
Priprema:
U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
Testo prohladiti praviti urmašice i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
Sirup: Šećer , vodu i kriške limuna staviti da vri i to kad provri da vri 3 minuta.
Ovo je spravica- rende na kojoj ja pravim urmašice u 3 koraka. Sve su jednake i iste. Uzmem komad testa oblikujem u valjak, stavim na rende koje nije ravno već ispupčeno.Napravim udubljenje po sredini testa, i tada spojim krajeve testa i izvrnem urmažicu, koja na vrhu ima šaru od rendeta i ispupčena je nije ravna.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Tražite zajam za konsolidaciju duga, zajmove bez osiguranja, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital itd.! Ja sam privatni zajmodavac, dajem zajmove tvrtkama i pojedincima s niskim kamatnim stopama i razumnim kamatama od 2%. E-pošta na: christywalton355@gmail.com
OdgovoriIzbriši