subota, 4. ožujka 2017.
KNEDLE OD HLJEBA I ŠNICLE SA BIJELIM LUKOM I SENFOM !!
Sastojci:
200 gr starog hleba, hleb od juče, koji je prenoćio
100 ml mleka
prstohvat soli i bibera
ravna kašičica suvog začina
2 cela jaja
3 pune kašike brašna
voda za kuvanje i so
Uz to sam pravila šnicle:
6 šnicli po izboru
2 čena belog luka
2 ravne kašičice senfa
2 kašika brašna
voda za nalivanje
suvi začin, peršun, bibe
Priprema:
Hleb sitno izmrviti, koliko je to moguće rukama.
Preliti mlekom i ostaviti da odstoji.
Delovaće malo suvlje, ali tako treba.
Dodati jaja, suvi začin, so, biber i brašno pa umesiti.
Biće lepljivo, ali tako treba.
Ostaviti da odstoji 10-ak minuta pa pokvasiti ruke i oblikovati kuglice.
Za to vreme stavite vodu sa solju da provri.
Dok napravite kuglice i voda će provriti.
Spustiti u kipuću vodu kuglice i ostaviti da se kuvaju 15 minuta pa ugasiti vatru.
Šnicle izlupati i posoliti i ostaviti 10 minuta da odstoje.
Zagrejati ulje, uvaljati šnicle, jednu stranu u brašno i staviti da se prže sa svake strane 2 – 3 minute.
Vaditi na tanjir.
U ulje u kojem su se pržile snicle propržiti ostatak brašna i izgnječen ili sitno iseckan beli luk.
Naliti vode, otprilike 2 čaše i promešati.
Ako počinje previše da se zgušnjava doliti još vode.
Opet promešati i ako je sos dobre gustine, tu mislim malo redji, jer sa takvim trebaju knedle da se prelivaju, e onda doliti još čašu vode ( ala sam vam objasnila ). Znači, kada je sos odgovarajuće gustine doliti još čašu vode, vratiti šnicle, smanjiti vatru i ostaviti pola sata da krčkaju.
Pred kraj dodati senf.
Šnicle će tad biti mekane i sočne a sos će se vratiti na željenu gustinu.
Pred serviranje ocediti knedle poslagati u dublju posudu i peliti sa sosem, a meso servirati sastrane.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar