subota, 28. siječnja 2017.
RUSKA TORTA
RUSKA TORTA
Sastojci za Rusku tortu:
Kore:
6 belanaca
6-8 kašika šećera
150 g seckanih oraha
2 kašike oštrog brašna
50 g suvog grožđa
seckana kora pomorandže
(Ovo su sastojci za jednu koru, a potrebno vam je dve, pa ih treba ponoviti)
Nadev za Rusku tortu:
3 žumanceta
3 kašike šećera
7 kašika gustina ili mekog brašna
7 dl mleka sa 7 kašika šećera
250 g umućenog maslaca
malo čokolade za kuvanje
šlag za dekoraciju i mleveni orasi za posipanje
PRIPREMA RUSKE TORTE:
1. Umutite sneg od belanaca i šećera, dodajte ostale sastojke i ispecite koru. Isto ponovite i za drugu koru, pa svaku presecite na pola da se dobiju četiri kore.
2. Za nadev umutite žumanca i šećer, dodajte brašno i izmešajte s malo mleka, a zatim dodajte ostatak zaslađenog i smlačenog mleka i skuvajte kao puding. Kad se ohladi, dodajte maslac i čokoladu.
3. Filujte kore, ukrasite šlagom i pospite tortu mlevenim orasima.
Izvor: bastabalkana.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar