petak, 30. prosinca 2016.
OMILJENI NAČIN SPREMANJA GRAHA U MOJOJ PORODICI...OVAJ RECEPT KORISTIM GODINAMA
Sastojci
300 gr sitnog graha
300 gr suhog mesa i sudžuke
2 luka
2 čehne bijelog luka
2 mrkve
1 kašika ulja
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
so, biber
Način pripreme
Grah operite i obarite dok ne omekša.
Procijedite, saperite i ostavite sa strane.
Suho meso i sudžuku kratko obarite da izađe pjena iz mesa.
Povrće očistite i izrežite na kockice pa izdinstajte na ulju dok ne omekša.
Dodajte grah i meso pa prelijte vodom.
Kuhajte dok grah potpuno ne omekša pa ugrijte ulje i na njemu popržite brašno sa alevom paprikom.
Uspite u grah i ostavite da se krčka još 10-ak minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar