srijeda, 28. prosinca 2016.

10 NAJVAŽNIJIH SIGNALA KOJE NE SMIJETE ZANEMARITI! VAŠE TIJELO TRAŽI POMOĆ…

634637-630x330


Ovo su simptomi koji ukazuju da vam fale određene komponente kao što su vitamini, minerali i zato ih nemojte ignorisati. Ovi simptomi vam mogu ukazati na mnoge probleme.

– Krvarenje desni je obično znak nedostatka vitamina C iazo jedite voće i povrrće kako biste nadomjestili taj nedostatak.

– Suha koža je znak nedostatka vitamina E i zato jedite ribu, biljna ulja i orašaste plodove.

– Suhi laktovi su čest pokazatelj nedostatka vitamina A i C i zato jedite voće i povrće(posebno mrkvu, limun, narandže).

– Krhka kosa i nokti su simptomi nedostatka vitamina D. Potrebno je da konzumirate više kalcija, koristite mliječne proizvode, mahunarke, cjelovite žitarice, krompir.

– Nesanica, razdražljivost i grčevi u nogama su simptomi nedostatka kalcija i magnezija. Kako biste povećali nivo magnezija, jedite suncokret, lan i bademe.

– Pretjerana želja za kiselom hranom ukazuje da naš organizam treba poboljšanje rada jetre i mokraćne bešike. Zato jedite više limuna i brusnice.

– Želja za sirovom hranom ukazuje na gastritis i probleme sa jetrom.

– Želja za slatkišima često ukazuje na nervnu iscrpljenost, zbog trošenja više glukoze.

– Želja za slanom hranom često ukazuje na infekcije i upale u tijelu, posebno urogenitalnog trakta.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi. Za više postova o zdravlju slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Nema komentara:

Objavi komentar