nedjelja, 1. siječnja 2017.
TORTA OD ĆEVAPA SA NADEVOM , E OVO MORATE PROBATI
Čudesna slana torta pravi je izraz naše nacionalne očaranosti roštiljskim majstorijama…
Sastojci:
1kg ćevapa
Nadev:
2 krompira
2 jaja
150gr mladog sira
150 ml neutralne pavlake za kuvanje
so biber vegeta po ukusu
Priprema:
Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti.
Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.
U određenu posudu složiti ćevape u krug. Ako su viši od posude nožem treba iseći vrhove. Zatim, ne dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape i odsečene deliće ako ih ima.
Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.
Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.
Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostaite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.
Izvor: lisa.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar