ponedjeljak, 2. siječnja 2017.

NAJUKUSNIJA KARAĐORĐEVA ŠNICLA…POSTUPAK

15780643_1195147763915199_1749312163378772527_n


SASTOJCI:
800 g teletine od buta,
80–90 g starog ili zrelog kajmaka,
30 g brašna,
jaje,
30 g prezli,
ulje,
so
ZA TARTAR SOS ( Ja sam koristila domaći)
Sastojci:
200 ml kiselog vrhnja
1 vrećica majoneze
5 kiselih krastavaca
2 češnja češnjaka
peršin svježi ili sušeni
Po želji i:
muškatni oraščić
2 žličice senfa
masline
sol, papar

PRIPREMA:
File zasecite do sredine da dobijete šniclu velike površine.
Šniclu izradite tučkom za meso. Jednu ivicu šnicle malo više istanjite da bi se laške zalepila kad se urola.
Uz deblju ivicu rasporedite kajmak i oblikujte u valjak.
Šniclu uvijte u rolnu i viškove sa strane malo utisnite unutra da kajmak ne izlazi.
Punjeno meso uvaljajte u brašno i višak brašna otresite.
Zatim umočite u umućeno jaje sa svih strana.
Uvaljajte u prezle, pa panirano punjeno meso malo valjajte na čistoj površini da prezle bolje prionu.
Pržite u vreloj dubokoj masnoći da porumeni sa svih strana.

Nema komentara:

Objavi komentar