ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

KIFLICE SA LAVANDOM

fbdcbc59c54244494941e65266ea090e_header


Sastojci 8 – 10 osoba
2 Kvasca instant Dolcela
80 g šećera
300 ml mlijeka
600 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 žličica suhih cvjetića lavande
3 žumanjka
½ žličice soli
100 g maslaca
Za premazivanje:
1 jaje
bijeli sezam
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Prašak za pecivo
Instant kvasac
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Instant kvasac
123

Priprema
1.
Kvasac pomiješajte sa žličicom šećera i oko 50 ml toplog mlijeka. Ostavite stajati na toplom mjestu oko 5 minuta.
2.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i suhim cvjetićima lavande. Dodajte žumanjke, preostali šećer, sol, omekšali maslac, pripremljeni kvasac i s toplim mlijekom umijesite glatko tijesto.
3.
Tijesto podijelite na dva dijela i ostavite na toplom mjestu da udvostruči volumen.
4.
Pripremljeno tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 cm, izrežite pravokutnike i oblikujte male kiflice.
5.
Premažite ih razmućenim jajetom, pospite sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Poslužite tople uz napitak po želji.
Savjet
Želite li slaniji okus peciva, smanjite količinu šećera i pospite ih naribanim parmezanom. Kiflice možete nadjenuti Nadjevom od višanja Podravka.



COOLINARIKA.COM

Nema komentara:

Objavi komentar