
SASTOJCI:
400g brašna
2 kascice suvog kvasca
1 kaščica soli
4 kašike šećera
200ml toplog mleka
80ml tople vode
40g istopljenog putera
preliv
120g istopljenog putera
110g smedjeg šećera
2 kaščice cimeta
1 kaščica vanile
100g seckanih oraha za posipanje
PRIPREMA:
U činiji pomešajte puter, mleko, vodu, kvasac i šećer.
Dodajte prosejano brašno pomešano sa solju. Zamesite meko, glatko testo.
Ukoliko je potrebno, dodajte još brašna.
Oblikujte testo u loptu i ostavite pokriveno da narasta oko 1h.
Kalup za kuglof dobro namažite puterom.
Preliv pripremite tako što ćete pomešati puter, šećer, cimet i ekstrakt vanile.
Nadošlo testo podelite na 64 komada (prvo na pola, pa svaku polovinu na pola… i tako dok ne dobijete 64 delova koji i ne moraju da bude jednakih veličina, čak je i lepše ako su različiti).
Svaki komadić testa malkice premesite, oblikujte u lopticu i umočite u pripemljeni preliv.
E sad, jako je bitno da preliv stalno mešate jer se puter i šećer odvajaju.
Umočene loptice ređajte u kalupza kuglof.
Ponegde mozete da stavljate orahe koje ste krupno isekli.
Ako vam na kraju ostane preliva, sipajte ga ravnomerno preko.
Kalup za kuglof pokrijte krpom i ostavite još 1h da narasta.
Pecite 30-35 minuta u rernu zagrejanoj na 180°C.
Čim je hleb pečen, izvadite ga iz rerne, preko stavite tanjir, izvrnite pa nakon 5 minuta skinite kalup.
Vrhunski užitak…!!!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar