ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

KUGLOF JEDAN OD LJEPŠIH ZA PRAZNIKE PUN POGODAK

15327265_1781663862084030_8117663205391297103_n

Sastojci
12 dag omekšanog maslaca
6 žlica ulja
15 dag šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jaja
25 dag svježeg sira (polumasnog)
37 dag brašna
1 prašak za pecivo
5 žlica mlijeka
15 dag suhih marelica
10 dag grožđica
za posipanje:
malo šećera u prahu

Priprema
1.Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Suhe marelice narežite.
2.Omekšani maslac miješajte mikserom da postane pjenast. Jedno za drugim umiješajte ulje, šećer, vanilin šećer i sol te sve povežite. Dodajte jedno jaje, miješajte pola minute najvećom brzinom pa umiješajte i drugo jaje. Brzo umiješajte sir.
3.Pomijšajte brašno i prašak za pecivo, prosijte, pa polovicu umijšajte u smjesu miješajući srednjom brzinom. Dodajte mlijeko pa drugu polovicu brašna. Grožđice i nasjeckane marelice umiješajte najmanjom brzinom.
4.Tijesto izlijte u kalup i izravnajte. Pecite 60-ak minuta na 180°C. Pečeni kuglof ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga istresite na rešetku.
* ja stavim suhe marelice i grožđice u domaći bijeli prošek da malo omekane

Posluživanje
Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prah


Nema komentara:

Objavi komentar