
Sastojci:
25 dag mljevenog miješanog mesa
30 dag krumpira
1 glavica luka
2 žlice brašna
pola žličice škrobnog brašna
1-2 žlice sjeckanog peršina
2 žlice sira ribanca
1 žlica Vegete
1 žlica maslaca
2 bjelanjka
1 jaje
ulje
sol, papar
Priprema:
1.Luk i peršin narezati sitno, krumpir skuhati i te pripremiti sve ostale sastojke. Na vruće ulje staviti luk, malo ga posoliti i pirjati dok ne postane staklast pa na njega staviti mljeveno meso. Pirjati mljeveno meso, zatim dodati Vegetu, posoliti i začiniti paprom, promiješati te još samo kratko pirjati.
2.Skuhani krumpir propasirati pa dodati žumanjak i maslac......
3........a zatim i brašno u kojem je umiješano škrobno brašno.
4.Posoliti, začiniti paprom, dobro izmiješati te nakon toga tijesto izmijesiti rukom.
5.Kada se pirjano mljeveno meso ohladi dodati sir ribanac.....
6.......a zatim i sitno sjeckani peršin pa sve dobro izmiješati.
7.Ovako pripremljeno pirjano mljeveno meso dodati u zdjelu sa krumpirovim tijestom .......
8......i sve izmiješati kako bi se sastojci sjedinili.
9.U jednoj posudi izmiješati bjelanjke a u drugu posudu staviti brašno. Sa žlicom vaditi tijesto, uvaljati ga u brašno, zatim u bjelanjke i odložiti na tanjur.
10.Pripremljene uštipke pržiti u dubokoj masnoći na jednoj strani.....
11..a zatim ih okrenuti, tako da porumene sa svih strana pa ih odložiti ih na kuhinjski papir, radi upijanja viška masnoće.
12.U međuvremenu pripremiti umak od jogurta: u posudu za miješanje staviti jogurt, dodati mu sitno sjeckani peršin i naribanu koricu limuna te uliti limunov sok, izmiješati i rashladiti u hladnjaku.
13.Poslužiti pohane uštipke uz umak od jogurta kao predjelo.....
14......ili uz sezonsku salatu kao laganu večeru.
Nema komentara:
Objavi komentar