ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

GUMENI KOLAČ

gumeni


SASTOJCI
10 osoba
Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaa
2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/


PRIPREMA
1. Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore…….
2. Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
3. Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
4. Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
5. Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
6. Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.
7. Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…
8. Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
9. Kolač odozgor ukrasiti po želji…

POSLUŽIVANJE:
Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !



Nema komentara:

Objavi komentar