utorak, 3. siječnja 2017.

ČOKOLADNE ŠTANGLE KOJE ČESTO PRAVIM




SASTOJCI:
270g tamne cokolade(70% kakao)
8 bjelanjaka
250 ml tekuceg vrhnja(bez secera)
50 g secera
  malo soli
FIL:
1 puding od vanilije(skuhati sa 400ml mlijeka)
250g putra
250g puder secera
120g tamne cokolade (70%kakao)

PRIPREMA:
Otopiti cokoladu u zagrijanom vrhnju,na laganoj vatri-ne smije kljucati
umutiti bjelanjke sa malo soli, pa dodati secer i cvrsto ulupati
umjesati sa toplom cokoladom rucno(izokretati)
smjesu izliti na pek papir i peci na 175°oko 15 minuta(ovisi o rerni)
skloniti sa papirom sa pleha i ohladiti
  prerezite na cetiri jednaka djela(trake) i filujte
puding skuhati sa 400 ml mlijeka(ja stavim jos 2 kasike secera unutra ekstra),prekriti prozirnom folijom i ohladiti
izmutiti secer i putar,dodati ohladen puding
jednu trecinu odvojiti (to je fil kroz sredinu), a u rest staviti otopljenu tamnu cokoladu (par minuta ohladiti),izmiksati, pa namazati prvu i trecu traku i
ukrasiti stangle okolo
Napomena: -pravila sam opet pa da nadodam-kore su osjetljive i pucaju lako – ja ih nisam mogla saviti kao rolat, pa su zato i nastale stangle,ali to nista ne smeta i ne vidi se kad sve slozite i nafilujete – jos manje se vidi kada ih rezete – zato je ukus nezaboravan
Posluživanje
slika nije nesto-stvarno ga nisam mislila objavljivati,ali kad malo razmislim bilo bi steta – svi su ga hvalili, pa cim ponovim, stavit cu nove fotke…
ideja za biskvit je od inocha rolata

Nema komentara:

Objavi komentar